Paprikapasta med chili
Spetspaprikans sötma och chilins hetta, en härlig kombination med en god pasta.
4st | Spetspaprikor |
0,5dl | Olivolja till ugnsrostningen |
1st | Färsk chili |
2msk | Olivolja |
2msk | Vitvinsvinäger |
0,5st | Citron, saften |
0,5dl | Solrosfrön |
0,5dl | Pumpafrön |
1st | Vitlöksklyfta |
0,5dl | Basilika |
0,5dl | Bladpersilja |
2krm | Svartpeppar |
1tsk | Salt |
0,5pkt | Fetaost |
1dl | Parmesanost |
4portioner | Pasta |
- Börja med att rosta de olivoljedränkta spetspaprikorna i ugn, ca 20 minuter tills de blivit skrynkliga och lite brända i kanterna. Skalen behöver inte avlägsnas utan sätt dem som de är i mixern.
- Kör spetspaprikorna, chili (avlägsna frön), vitvinsvinäger, citronsaften, olivoljan och de olika frön samt vitlöken i mixern. Krydda med salt och svartpeppar.
- Kör blandningen slät, smaka av och krydda mera vid behov. Ifall man vill kan man tillsätta lite crème fraiche för att tillföra lite mjukhet.
- Koka pastan al dente i saltat vatten. Låt rinna av och tillsätt pastasåsen. Blanda och tillsätt smulat fetaost. Hacka örterna och riv parmesanosten.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.