Pastasallad med bönor
Bön- och pastasallad är en rätt där pasta vanligtvis kombineras med olika bönsorter, samt andra ingredienser som grönsaker, örter och ofta även salladsdressing. Denna sallad erbjuder mycket protein, fiber och smak, och den passar utmärkt som exempelvis lunch eller picknick. Du kan lägga till de ingredienser och kryddor du önskar i din egen bön- och pastasallad efter din smak!
500g | Pasta |
1dl | Majonnäs |
150g | Fetaost |
2dl | Gräddfil |
1st | Närpes Grönsakers gurka |
200g | Närpes Grönsakers störbrytböna |
1st | Rödlök |
1kruka | Färska ärtskott |
Salt | |
Svartpeppar |
- Spagetti eller fusilli passar ypperligt som pasta.
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Tillred såsen genom att blanda ihop majonnäs, gräddfil och fetaost.
- Krydda med salt och svartpeppar enligt egen smak.
- Skär gurka och rödlök i så stora bitar som önskas.
- Förväll bönorna i kokande vatten i 2 minuter.
- Kyl under kallt vatten och skär i önskad form.
- Blanda ner pasta, bönor, gurka och rödlök i såsen.
- Blanda försiktigt så att de blandas jämt.
- Dekorera med ärtskott.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.