Pyttipanna med tomat
Pyttipanna med tomat är ett alternativ till den traditionella finländska vardagsrätten. Rätten är båda snabb och lätt och största delen av ingredienserna hittas även i ett sk tomt kylskåp.
1st | Purjolök |
4st | Ägg |
800g | Potatis |
300g | Närpes Grönsakers Körsbärstomat |
2tsk | Salt |
0,5tsk | Svartpeppar |
Rypsolja till stekning | |
Till servering: | |
Groddar | |
Färsk bladpersilja | |
Gurksallad | |
Ketchup | |
Ättiksrödbetor |
- Klyfta potatisen.
- (Har du inte kokta potatisar så går det även bra att använda råa.)
- Stek potatisarna knapriga (vid användning av råa, kontrollera så mjuka inuti).
- Krydda potatisarna med salt och peppar.
- Strimla den vita delen av purjolöken.
- Värm upp stekpannan igen och bryn purjon i rypsolja ett par minuter.
- Halvera tomaterna.
- Tillsätt dem i stekpannan.
- Låt sjuda en stund.
- Tillsätt tomat-purjoblandningen med potatisarna.
- Servera med stekta ägg, groddar, färsk bladpersilja, ketchup, gurksallad och ättisrödbetor.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.