Ratatouille i ugn
En smakrik grönsaksgryta som har sitt ursprung i Frankrike och vars namn kommer från franskan och syftar på att röra ihop. Så är även denna rätt mångsidig, smakrik och hälsosam. Servera med färskt bröd och rätten passar på serveringsbordet även till en finare fest.
2st | Zucchini |
4st | Närpes Grönsakers tomat |
1påse | Närpes Grönsakers Snäxi minipaprika |
1st | Närpes Grönsakers Aubergine (stor) |
1st | Lök |
2st | Vitlöksklyfta |
400g | Tomatkross |
3msk | Extra Jungfruolja |
1knippe | Färsk timjan |
1knippe | Färsk basilika |
2tsk | Salt |
1tsk | Grovmalen svartpeppar |
1msk | Socker |
- Skär aubergine, zucchini och paprikorna i ungefär lika stora skivor.
- Hacka vitlök och lök samt skär tomaterna i små tärningar.
- Värm en stor stekpanna eller kastrull och tillsätt 2msk olivolja.
- Bryn löken och vitlöken några minuter.
- Tillsätt tomaterna, tomatkrosset och sjud på låg värme till en sås.
- Krydda med salt och svartpeppar.
- Hacka 2 msk färsk timjan och tillsätt i såsen.
- Smörj en ugnsform med 1 msk olivolja.
- Bred ut tomatsås på botten.
- Placera grönsaksskivorna i tur och ordning i en vacker ring.
- Tillsätt sås och igen grönsaksskivor.
- Grädda i 175 gradig ugn ca 30-40 minuter, eller till att grönsakerna är mogna.
- Före servering riv färsk basilika på ratatouillen.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.