Rödkåls- och quinoabiffar
Servera biffarna som halverade i tacoskal, tillsammans med lite färsk grönsallad och tomatsalsa.
1dl | Quinoa |
2dl | Vatten |
Salt | |
200g | Rödkål |
50g | Spenat |
1st | Gullök |
1tsk | Dijonsenap |
2st | Vitlöksklyftor |
1dl | Ströbröd |
2st | Ägg |
1tsk | Salt |
Svartpeppar | |
Ströbröd till panering | |
Smör eller olja till stekning |
- Koka quinoan i saltat vatten i 15 minuter. Låt svalna.
- Blanda alla övriga ingredienser i en matberedare, alternativt hacka allt väldigt fint för hand. Mixa alla ingredienserna tills smeten blir jämn.
- Låt smeten svälla ca 30 minuter i kylskåp.
- Forma 4-5 cm:s bullar mellan handflatorna, tryck till så att det blir ca 2 cm tjocka biffar. Vänd biffarna försiktigt i ströbröd, stek i medelvarm panna, vänta tills biffarna fått fin färg innan du svänger.
- Biffarna kan vara rätt sköra så hantera varsamt innan du stekt dem.
- Servera biffarna som halverade i tacoskal, tillsammans med lite färsk grönsallad, en färsk tomatsalsa, lite finskuren chili samt lite färska örter, t.ex koriander och persilja.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.