Rosolli
Många anser att rosolli är en tradition vid julbordet. Det här receptet är enkelt och snabbt, och du kommer säkert lyckas. Rosolli ger en balans till lådorna och färg till julbordet. Det finns många sätt att göra rosolli på, och den traditionella varianten delar ofta åsikter. Denna härliga, modernare version av rosolli kan vara precis det som får en skeptiker att vilja ha mer. Det är definitivt värt att prova!
Rosolli: | |
4st | Morot |
3st | Rödbeta |
2st | Lök, söt |
2st | Närpes Grönsakers gurka |
0,5dl | Äppelvinäger |
0,5dl | Olivolja |
1msk | Salt |
2msk | Socker |
Sås: | |
200g | Cremefraiche |
2msk | Rödbetsspad |
1tsk | Salt |
- Rosolli:
- Riv de skalade morötterna med den stora delen.
- Skär de skalade och förkokta rödbetorna i valfri form och storlek.
- Tärna de skalade, halverade och urgröpta gurkorna.
- Blanda ihop äppelvinäger, olivolja, salt och socker i en stor skål.
- Blanda i grönsakerna.
- Sås:
- Blanda ihop ingredienserna och lägg i kallt innan servering.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.