Rostad vitlök och fetapasta
Har grönsakerna och lökarna redan legat någon dag på bordet men kommer ej på något att göra av dem? Här ett recept som är värt att prova och till det passar så väl grönsaker direkt från butik som sådana som redan väntat någon dag. En skål med mättande, smakrik och underbar mat! Genom att använda glutenfri spagetti får du måltiden glutenfri.
400g | Spagetti |
300g | Fetaost |
3st | Närpes Grönsakers spetspaprika |
1ask | Närpes Grönsakers Dunne |
2st | Gullök |
4st | Enklyftig vitlök med skal |
2msk | Olivolja |
1tsk | Salt |
Till servering: | |
Färska örter (tex basilika) | |
Parmesanost | |
Malen svartpeppar |
- Börja med att lägga feta, de hackade spetspaprikorna, Dunne tomaterna, de skivade gullökarna och vitlöken i en ugnsform.
- Tillsätt olivolja och salt i formen.
- Blanda jämt.
- Grädda 30 min i ugn till att vitlökarna har mjuknat.
- Koka spagettin enligt instruktionerna på paketet.
- Pressa innehållet ur vitlökarna och blanda ingredienserna i ugnsformen jämt.
- Blanda feta-paprikaröran med spagettin.
- Servera med parmesanost och färska örter.
Lämpötila puuttuu kokonaan, missä lämmössä siis paahdetaan?
Hei Jami, riippuu hieman uunistasi. Mutta 180-200 asteella voi testata. Paahtoprosessia pitää hieman valvoa ettei mikään pala.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.