Rotsakspanna med Halloumi
Gör en större mängd och spara till följande dag.
150g | Kålrot |
150g | Palsternacka |
150g | Batat |
3st | Morötter |
1st | Gul lök, stor |
0,5dl | Rypsolja (eller 40g smör) |
Salt | |
Vitpeppar | |
socker | |
200g | Halloumiost |
1msk | Rypsolja |
Till servering: | |
Finskuren rödlök | |
Citronolja |
- Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
- Skala alla rotsaker, skär i ca 2 cm:s tärningar.
- Smält smöret eller oljan i en gjutjärnspanna, sätt i alla rotsaker och bryn tärningarna.
- När rotsakerna fått färg, sätt stekpannan (eller i en ugnsfast form) i ugnen och stek i 20 minuter, tills rotsakerna mjuknat.
- Skiva halloumin i 1 cm:s tjocka skivor, pensla med rypsolja.
- Grilla eller stek halloumin, placera ovanpå rotsakspannan tillsammans med rödlök, ringla över några varv med citronolja
- Servera gärna tillsammans med en enkel tomatsallad.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.