Kasvisreseptit

Rotsakspanna med Halloumi

Gör en större mängd och spara till följande dag.
(0)
(322)
Tulosta
150gKålrot
150gPalsternacka
150gBatat
3stMorötter
1stGul lök, stor
0,5dlRypsolja (eller 40g smör)
Salt
Vitpeppar
socker
200gHalloumiost
1mskRypsolja
Till servering:
Finskuren rödlök
Citronolja
  1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
  2. Skala alla rotsaker, skär i ca 2 cm:s tärningar.
  3. Smält smöret eller oljan i en gjutjärnspanna, sätt i alla rotsaker och bryn tärningarna.
  4. När rotsakerna fått färg, sätt stekpannan (eller i en ugnsfast form) i ugnen och stek i 20 minuter, tills rotsakerna mjuknat.
  5. Skiva halloumin i 1 cm:s tjocka skivor, pensla med rypsolja.
  6. Grilla eller stek halloumin, placera ovanpå rotsakspannan tillsammans med rödlök, ringla över några varv med citronolja
  7. Servera gärna tillsammans med en enkel tomatsallad.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.