Kasvisreseptit

Rotsakspanna med Halloumi

Gör en större mängd och spara till följande dag.
(0)
(343)
Ingredienser
Tulosta
150gKålrot
150gPalsternacka
150gBatat
3stMorötter
1stGul lök, stor
0,5dlRypsolja (eller 40g smör)
Salt
Vitpeppar
socker
200gHalloumiost
1mskRypsolja
Till servering:
Finskuren rödlök
Citronolja
Portioner
Kategorier
Maträtt
Huvudrätter
Tillbehör
Specialkost
Äggfri
Glutenfri
Säsong
Skördetid
Sommar
Vardagsmat
Svårighetsgrad
Enkelt
Tillredningstid
Mindre än 30 min
Tillagningssätt
Stekt
Ugn
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
  2. Skala alla rotsaker, skär i ca 2 cm:s tärningar.
  3. Smält smöret eller oljan i en gjutjärnspanna, sätt i alla rotsaker och bryn tärningarna.
  4. När rotsakerna fått färg, sätt stekpannan (eller i en ugnsfast form) i ugnen och stek i 20 minuter, tills rotsakerna mjuknat.
  5. Skiva halloumin i 1 cm:s tjocka skivor, pensla med rypsolja.
  6. Grilla eller stek halloumin, placera ovanpå rotsakspannan tillsammans med rödlök, ringla över några varv med citronolja
  7. Servera gärna tillsammans med en enkel tomatsallad.
JL
Din kock:Jens LindstedtFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.