Rotsaksrisotto
Snabb och enkel vardagsmat!

Ingredienser
2st | Rovor |
2st | Gullökar |
1st | Rotselleri |
2st | Palsternacka |
200g | Mascarponeost |
100g | Riven parmesanost |
1kruka | Bladpersilja, hackad |
Olivolja | |
Salt | |
Svartpeppar |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Huvudrätter |
Specialkost | Glutenfri Äggfri Laktosfri |
Säsong | Vardagsmat |
Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt |
Tillredningstid | Mindre än 30 min |
Tillagningssätt | Kokat |
Gör så här:
- Värm en stor kastrull.
- Skala och hacka löken samt tärna de övriga rotsakerna.
- Tillsätt olivolja och lök.
- Fräs en stund.
- Tillsätt de tärnade rotsakerna.
- Fräs ett par minuter.
- Tillsätt vatten så att rotsakerna täcks.
- Sjud på låg värme till att rotsakerna är klara och vattnet har dunstat.
- Tillsätt mascarponeost och riven parmesanost.
- Blanda jämt.
- Krydda med salt och svartpeppar.
- Tillsätt även den hackade bladpersiljan.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.