Kasvisreseptit

Sallad

Matig sallad som kan dukas på buffe eller ätas som nyttigare lunchsallad. Lämna bort eller byt ut parmesanosten för att göra salladen vegananpassad.
(0)
(335)
Ingredienser
Tulosta
Linserna
1,25dlBelugalinser, råa
2,5dlVatten
0,5tskSalt
Aubergine
1stAubergine
2mskOlivolja
Salt
Sallad
1påseIssallad
0,5krukaVin ängssyra
1dlSpenat, färsk
10stRädisor
30gParmesanost (lämna bort för vegansk)
Till servering
Vegansk majonäs med en skvätt sojasås
Portioner
Kategorier
Maträtt
Sallader
Specialkost
Äggfri
Glutenfri
Laktosfri
Mjölkfri
Vegan
Säsong
Sommar
Vardagsmat
Svårighetsgrad
Enkelt
Tillredningstid
Över 60 min
30-60 min
Tillagningssätt
Kokat
Stekt
Gör så här:
  1. Skölj belugalinserna under kallt vatten.
  2. Koka i saltat vatten ca 20 minuter, låt sedan svalna.
  3. Skär auberingen i 1 cm:s skivor, bre ut på t.ex ett bakplåtspapper, salta skivorna och låt ligga och vätskas 20-30 minuter.
  4. Pensla med olivolja, grilla i het grillpanna så du får ett fint grillmönster, låt svalna.
  5. Skär issalladen i grova bitar, tvätta tillsammans med vinängssyra och spenat.
  6. Tvätta rädisorna, skär i tunna skivor likaså parmesanosten.
  7. Montera salladsblandningen på ett stort fat, klicka på beluga linserna, grova bitar av den grillade auberginen, parmesanosten samt rädisorna.
  8. Servera salladen som sådan eller med en vegansk sojamajonnäs till.
JL
Din kock:Jens LindstedtFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.