Satsumaris

Satsumaris

Ingredienser

  • 6 st Satsuma
  • 3 dl Grötris
  • 5-8 dl Helmjölk
  • 1,5 dl Socker
  • 2 dl Grädde
Portioner: 4 personer

Instruktioner

  • Lägg mjöl och grötris i en kastrull.
  • Skala satsuman och skär loss fruktköttet med en kniv.
  • Pressa saft ur några satsumaklyftor i risgröten.
  • Koka gröten.
  • Tillsätt socker.
  • Låt kalna.
  • Lyft vispgrädden i gröten.
  • Servera med satsuma fruktkött.
Din kock var:
Kasvisreseptit.fi -tiimi
Maträtt: Efterrätter
Erikoisruokavalio: Äggfri, Glutenfri, Laktosfri
Valmistustapa: Kokat
Vaikeusaste: Enkelt
Valmistusaika: > 60 min
Murupolku: Efterrätter, Recept