Smörgåstårta med vegeröra
Vegetarisk god basröra som funkar på smörgåsen, till bakad potatis eller i en festligare smörgåstårta!
Röran | |
80g | Kalamataoliver |
80g | Soltorkad tomat |
3st | inhemska tomater |
5g | Persilja |
200g | Smältost |
1tsk | Paprikapulver |
1krm | Salt |
Smörgåstårta | |
12skivor | Formbröd |
1sats | Vegeröra |
0,5dl | Mjölk |
150g | Majonnäs |
- Röran
- Skär oliver och soltokade tomater i tunna skivor.
- Tvätta tomaterna och skär i tärningar.
- Finhacka persiljan och blanda sen alla ingredienser i en skål.
- Smaka av fyllningen med salt och paprikapulver.
- Smörgåstårta
- Skär bort kanterna av brödet, rada ut på ett skärbräde och pensla med mjölk.
- Fördela fyllningen i 3 lager mellan 4 lager bröd, fukta varje lager skillt.
- Täck in smörgåstårtan med färskfolie och låt stå i kallt några timmar.
- Bre över majonnäs så att allt bröd blir täckt på alla sidorna, dekorera med valfria grönsaker såsom Närpes grönsakers gurka, Dunnetomater och färska salladsskott.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.