Sötad potatislåda
Brukade mormor alltid göra sötad potatislåda till julbordet, och nu vill du ge den yngre generationen samma upplevelse som du hade? Att göra potatislådan tar tid, men det är ändå enkelt, det mesta av tiden går åt i ugnen, så du behöver inte bli skrämd av tillagningstiden. Du kan använda tiden till att göra annat samtidigt, precis som mormor gjorde. Njut av sötad potatislåda i trevligt sällskap, och du kommer säkert att känna dig nostalgisk.
1kg | Potatis, mjölig |
150g | Smör |
2dl | Matgrädde |
3dl | Mjölk |
2tsk | Salt |
2msk | Vetemjöl |
- Skala potatisen och koka dem mjuka i vatten.
- Häll vattnet av potatisarna och mosa dem.
- Tillsätt vetemjöl, smör och salt.
- Täck med en duk och lämna i 60 gradig ugn ca 4 timmar.
- Tillsätt mjölk och grädde.
- Flytta över i en smörad ugnsform.
- Tillsätt smörklickar på ytan.
- Grädda i 175 grader ca 1-1.5 timmar, till att ytan har fått vacker färg och lådan har tagit ihop.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.