Stekt ris med grönsaker
Ombyte till matbordet enkelt och utan att spara på smaken! Passar såväl till vardag som fest och de inhemska grönsakerna bjuder på färg!
500g | Ris |
1st | Närpes Grönsakers gurka |
1st | Närpes Grönsakers spetspaprika |
2st | Keltasipuli |
1st | Närpes Grönsakers röd chili |
2-3msk | Sojasås |
1kruka | Koriander |
40g | Majonnäs |
0 | Rypsolja till stekning |
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skala, gröp ur och tärna gurkan.
- Tärna även spetspaprikan, hacka löken och skiva chilin.
- Värm stekpannan.
- Lägg rypsolja och kokt ris i pannan.
- Stek lite färg på riset.
- Tillsätt 1 msk soja.
- Blanda jämt.
- Ta åt sidan det stekta riset.
- Värm upp stekpannan igen.
- Stek grönsakerna snabbt i pannan.
- Blanda i riset.
- Servera med färsk koriander och majonnäs.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.