Kasvisreseptit

Suklaalla maustettu tomaattikeitto

Tähän tomaattikeittoon täyteläisyyttä tuo kerman lisäksi tumma suklaa. Tomaattien kalttaaminen ja kuoriminen takaa samettisen lopputuloksen, mutta mikäli haluat saada nopeammin valmista, ei tomaattien kuoriminen ole välttämätöntä.
(0)
(270)
Ingredienser
Tulosta
1,2kgtomaatti
2kesäsipuli
1mskrypsiöljyä
2kasvisliemikuutio
0,5msksokeri
2dlruokakerma
mustapippuri
0,5krukabasilikaa
50g70% tumma suklaa
Portioner
Kategorier
Maträtt
Soppor
Specialkost
Äggfri
Säsong
Skördetid
Svårighetsgrad
Enkelt
Tillredningstid
30-60 min
Tillagningssätt
Kokat
Gör så här:
  1. Kalttaa tomaatit: Tee tomaatteihin ristiviilto vastapäätä tomaatin kantaa ja laita tomaatit kiehuvaan veteen kunnes niiden kuori alkaa irrota. Nosta tomaatit pois vedestä ja anna jäähtyä.
  2. Kuori tomaatit ja pilko ne paloiksi.
  3. Hienonna kesäsipulit, käytä myös vaaleanvihreät varret.
  4. Kuullota hienonnetut sipulit kattilassa öljyssä.
  5. Lisää kattilaan pilkotut tomaatit ja niistä irronnut neste, kasvisliemikuutiot ja sokeri. Anna seoksen kiehua miedosti poreillen 10 minuuttia.
  6. Lisää kattilaan ruokakerma, hienonnettu basilika ja ripaus mustapippuria. Mikäli keitto on liian paksua, lisää hieman vettä. Kiehauta.
  7. Lisää joukkoon pilkottu sulkaa ja anna sen sulaa keiton joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mustapippuria ja suolaa.
  8. Soseuta keitto sauva- tai tehosekoittimella.
  9. Koristele keitto basilikalla ja siemenillä.
OV
Din kock:Outi VartiainenFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.