Svampsoppa med chili
Värmande soppa av skogens läckerheter eller mitt i vintern fast av champinjoner. Ta en bit favoritbröd och ett glas med favoritdrycken med soppan, nog är det gott! En len och gräddig svampsoppa med chili är en rätt du kan äta var och när som helst. Gör en större sats på en gång och du kan frysa den i färdiga portioner.
400g | Färsk svamp |
1st | Lök |
1st | Vitlöksklyfta |
1st | Närpes Grönsakers röd chili |
3msk | Smör |
7dl | Vatten |
1st | Grönsaksbuljongtärning |
2dl | Matgrädde |
2dl | Helmjölk |
1tsk | Färsk timjan |
1tsk | Salt |
0,5tsk | Grovmalen svartpeppar |
- Rengör svamparna och skiva dem till tunna skivor.
- Kan använda tex champinjoner, kantareller eller trattkantareller.
- Värm smör i en kastrull.
- Tillsätt hackad lök och vitlök och bryn några minuter.
- Tillsätt hackad chili och fortsätt steka några minuter till.
- Tillsätt de skivade svamparna i kastrullen och stek, till att största delen av vätskan dunstat ur svamparna och de är lätt bruna.
- Häll vatten i kastrullen, tillsätt buljongtärningen.
- Tillsätt timjan och låt soppan koka sakta i ca 15-20 minuter så att smakerna fördjupas.
- Tillsätt matgrädde och mjölk i soppan.
- Sjud på låg värme i ca 10 minuter.
- Använd en mixer till att få soppan slät.
- Krydda med salt och svartpeppar.
- Smaka av och tillsätt mer kryddor vid behov.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.