Kasvisreseptit

Svart risotto med ärter och spenat

Jag älskar svart ris av god kvalitet – riset i receptet är en sort från norra Italien – och fullmatat med smak, nämligen umami. Innehåller dessutom rikligt med antioxidanter.
(0)
(1868)
Tulosta
Risottogrund
2dlSvart ris
1literGrönsaksbuljong
4stVitlöksklyftor
1stSelleristjälk
Havssalt
Svartpeppar från kvarnen
Tillsätts
4mskKokosmanna
1mskVitvinsvinäger av god kvalitet
0,5påseFrysta ärter
1askSpenat, tvättad
1askInhemska körsbärstomater
  1. Risottogrund
  2. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Det går alternativt att använda en blandning av tre rissorter eller fullkornsris (A. Vogel)
  3. Skär vitlöksklyftorna och selleristjälken i mindre bitar och tillsätt i risotto kastrullen.
  4. Tillsätts
  5. Förkoka ärterna i 2 minuter. Häll av vattnet.
  6. Tillsätt alla ingredienser i risotto kastrullen, låt sjuda ungefär i tre minuter. Blanda till en fluffig risotto.
ST
:Sami Tallberg
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.