Svart risotto med ärter och spenat
Jag älskar svart ris av god kvalitet – riset i receptet är en sort från norra Italien – och fullmatat med smak, nämligen umami. Innehåller dessutom rikligt med antioxidanter.
Risottogrund | |
2dl | Svart ris |
1liter | Grönsaksbuljong |
4st | Vitlöksklyftor |
1st | Selleristjälk |
Havssalt | |
Svartpeppar från kvarnen | |
Tillsätts | |
4msk | Kokosmanna |
1msk | Vitvinsvinäger av god kvalitet |
0,5påse | Frysta ärter |
1ask | Spenat, tvättad |
1ask | Inhemska körsbärstomater |
- Risottogrund
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Det går alternativt att använda en blandning av tre rissorter eller fullkornsris (A. Vogel)
- Skär vitlöksklyftorna och selleristjälken i mindre bitar och tillsätt i risotto kastrullen.
- Tillsätts
- Förkoka ärterna i 2 minuter. Häll av vattnet.
- Tillsätt alla ingredienser i risotto kastrullen, låt sjuda ungefär i tre minuter. Blanda till en fluffig risotto.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.