Vegan Tofu Tandoori
En krämig och mättande indisk rätt med tofu och Dunne-tomater.
3dl | Valfritt ris |
300g | Marinerad tofu |
2msk | Valfri olja att steka i |
1st | Gul lök |
3st | Vitlöksklyftor |
1,5msk | Gurkmeja |
1msk | Koriander |
1,5tsk | Salt |
1tsk | Chilipulver |
0,5tsk | Svartpeppar |
400ml | Kokosmjölk |
390g | Tomatkross |
230g | Närpes Grönsakers Dunne |
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Tärna tofu och stek i en stekpanna med valfri olja tills bitarna fått en fin stekyta.
- Lägg tofubitarna i en skål.
- Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med olja.
- Lägg till alla kryddor när löken är mjuk, blanda väl.
- Häll över krossad tomat och kokosmjölk och skär Dunne-tomaterna i bitar.
- Lägg till tofun och tomatbitarna och låt såsen puttra i ca 10 minuter.
- Låt tandoorin svalna en aning innan servering.
- Ät tillsammans med ris och mjukt bröd.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.