Tomat och butternutpumpakruka
Muskotpumpa, alltså butternutpumpa. Perfekt till krukor, soppor, gratänger och grytor. Den är mycket näringsrik och innehåller gott om vitaminer och mineraler. Då denna kombineras med några basingredienser och färska inhemska grönsaker, når den redan nästintill perfektion!
2st | Gullök |
1st | Närpes Grönsakers röd chili |
0,5dl | Rypsolja |
1l | Tomatsaft |
2tsk | Salt |
1msk | Socker |
0,5tsk | Svartpeppar |
800g | Butternutpumpa |
400g | Närpes Grönsakers Favorino |
1kruka | Färsk timjan |
4skivor | Rostat bröd |
- Lägg ugnen på 180 grader.
- Värm en stor kastrull.
- Tillsätt hackad gullök och hackad röd chili i kastrullen.
- Bryn ett par minuter.
- Tillsätt tomatsaft i kastrullen.
- Smaksätt med salt, socker och svartpeppar.
- Lägg de skalade och skärda butternutpumporna och de halverade favorinotomaterna i en ugnsform.
- Häll på tomatspadet och lägg i ugnen.
- Grädda ca 40 minuter eller till att pumpan är mjuk.
- Servera med färsk timjan och rostat bröd.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.