Kasvisreseptit

Tomatrisotto med pärlgryn av korn.

En god pärlgrynsrisotto med tomat
(0)
(462)
Ingredienser
Tulosta
1stLök
4stVitlöksklyftor
1mskOlja
3dlPärlgryn av kom
1burk tomatkross av hög kvalité (400g)
5dlVatten
1stcitron,saften
3mskfärsk timjan,hackad
1mskSvartpeppar
Salt
1dlparmesanost,riven
Portioner
Kategorier
Maträtt
Huvudrätter
Specialkost
Äggfri
Säsong
Skördetid
Sommar
Vardagsmat
Svårighetsgrad
Enkelt
Tillredningstid
Över 60 min
Tillagningssätt
Kokat
Gör så här:
  1. Fräs den hackade löken i en kastrull.
  2. Tillsätt pärlgrynen och rör om en stund.
  3. Tillsätt vatten/grönsaksbuljongen.
  4. Tillsätt tomatkrosset.
  5. Tillsätt kryddorna.
  6. Låt koka på medelvärme i ca 40-45 minuter tills pärlgrynen är mjuka, de får gärna lämna med litet tuggmotstånd.
  7. Smaka av och krydda mera vid behov.
  8. Servera med riven parmesanost.
AP
Din kock:Anne PfitznerFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.