Tomatrisotto med pärlgryn av korn.
En god pärlgrynsrisotto med tomat

Ingredienser
1st | Lök |
4st | Vitlöksklyftor |
1msk | Olja |
3dl | Pärlgryn av kom |
1 | burk tomatkross av hög kvalité (400g) |
5dl | Vatten |
1st | citron,saften |
3msk | färsk timjan,hackad |
1msk | Svartpeppar |
Salt | |
1dl | parmesanost,riven |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Huvudrätter |
Specialkost | Äggfri |
Säsong | Skördetid Sommar Vardagsmat |
Svårighetsgrad | Enkelt |
Tillredningstid | Över 60 min |
Tillagningssätt | Kokat |
Gör så här:
- Fräs den hackade löken i en kastrull.
- Tillsätt pärlgrynen och rör om en stund.
- Tillsätt vatten/grönsaksbuljongen.
- Tillsätt tomatkrosset.
- Tillsätt kryddorna.
- Låt koka på medelvärme i ca 40-45 minuter tills pärlgrynen är mjuka, de får gärna lämna med litet tuggmotstånd.
- Smaka av och krydda mera vid behov.
- Servera med riven parmesanost.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.