Delikata ugnsbakade äpplen
Ugnsbakade äpplen är det perfekta valet när du vill snabbt tillaga en utsökt efterrätt eller något att bjuda kaffegästerna på. Detta klassiska recept är inte bara enkelt utan också bekymmersfritt – förberedelsen tar bara ett ögonblick och ugnen sköter resten. Ugnsäpplen framhäver höstens smaker på ett underbart sätt och passar utmärkt både till vardag och fest.
Servera de varma ugnsäpplena med vispgrädde eller vaniljglass – kombinationen är oemotståndlig! Oavsett om du letar efter en snabb efterrätt eller något lätt att bjuda på, är ugnsbakade äpplen ett säkert val.
4st | Fasta röda äppel |
100g | Smör |
100g | Socker |
1dl | Havregryn |
1tsk | Malen kanel |
1tsk | Malen ingefära |
1tsk | Malen kardemumma |
1krm | Salt |
- Lägg ugnen på 160 grader.
- Tvätta äpplen och ta bort kärnhuset med en kärnurtagare.
- Blanda ihop de andra ingredienserna till fyllningen i en skål.
- Blanda ingredienserna genom att nypa ihop dem.
- Fyll äpplena med fyllning och lämna rikligt med fyllning på ytan.
- Lägg äpplena i en ugnsform.
- Grädda 30 minuter i ugn.
- Servera med grädde eller vaniljglass.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.