Världens bästa tomatpasta
Använd inhemska rödmogna tomater med hög sötma och smak.
Sås | |
2st | Gulllök |
4st | Vitlöksklyftor |
1msk | Finhackad rosmarin |
0,5dl | Solrosolja |
2askar | Inhemska körsbärstomater |
2dl | Vatten |
2msk | Balsamvinäger |
1msk | Honung |
1tsk | Fänkolsfrön |
Havssalt | |
Svartpeppar från kvarnen | |
Pasta | |
400g | Torr pasta |
- Sås
- Finhacka löken och rosmarinen, krossa vitlöken.
- Glasera lökarna och rosmarinen mjuka i olja.
- Tillsätt resten av såsingredienserna.
- Reducera till en sås i 20 minuter, krossa tomaterna delvis under kokningen så att resultatet blir saftigt och sexigt – och binder pastan utmärkt.
- Pasta
- Välj glutenfri pasta eller breda risnudlar (fungerar utmärkt som pasta)
- Koka pastan färdig enligt anvisningen på paketet och blanda med såsen.
- Servera genast.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.