Vegansk italiensk gryta
Den italienska grytan är en lätt en kastrullers rätt. Ifall att den önskas glutenfri så går detta använda glutenfri spagetti.
2st | Lökar |
2st | Vitlöksklyftor |
Olja | |
1tsk | Paprikapulver |
0,5tsk | Chilipulver |
2msk | Tomatpuré |
2dl | Mörkt sojakross |
2dl | Vatten |
800g | Krossade tomater |
1st | Grönsaksbuljongtärning |
200g | Spagetti |
1st | Paprika |
100g | Frysta ärter |
100g | Fryst majs |
Salt | |
Svartpeppar | |
Färsk basilika |
- Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna.
- Värm en skvätt olja i en kastrull och fräs löken några minuter.
- Tillsätt vitlöken, paprikapulvret, chilipulvret och tomatpurén, fräs en stund till.
- Tillsätt sojakrosset i kastrullen och stek en stund till.
- Häll då i vatten, ca 1/2 dl åt gången och låt det sojakrosset suga i sig.
- Tillsätt krossade tomater, grönsaksfond och den avbrutna spagettin.
- Värm tills det kokar och låt puttra på låg värme ca en halv timme till att spagettin är klar.
- Rör om ibland så att inte spagettin fastnar i botten eller i varandra.
- Skär paprikan i mindre bitar och lägg till den i grytan i slutskedet av tillagningen.
- Tillsätt till slut ärterna och majsen och låt dem tina och bli varma.
- Krydda grytan med salt, svartpeppar och färsk basilika.
Huono ohje! Vettä on aivan liian vähän soijarouheeseen verrattuna, piti lisätä enemmän. Ja vaikka lisäsin enemmän vettä, lopputulos oli silti oudon tahmainen! Eikä ole edes kovin hyvää...🙄 Outo koostumus pilaa maun. En aio tehdä enää uudestaan... Pitää melkeen heittää roskiin.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.