Vegebowl
Servera med grönsaker, färska groddar, sjögräs, sesamfrön och med soja.

Ingredienser
4dl | Sushiris |
4msk | Sushirisvinäger |
2msk | Mirin |
1st | Närpes Grönsakers spetspaprika |
2st | Närpes Grönsakers chili, röd |
200g | Rödkål |
2st | Avokado |
2st | Nori skivor |
2dl | Wakame sjögräs |
1dl | Soja |
Koriander | |
Sesamfrön |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Huvudrätter |
Specialkost | Glutenfri Äggfri Laktosfri Mjölkfri Vegan |
Säsong | Vardagsmat Fest Sommar Skördetid |
Svårighetsgrad | Enkelt |
Tillredningstid | Över 60 min |
Tillagningssätt | Kokat |
Gör så här:
- Mät upp sushiriset i en sil.
- Skölj av riset med kallt vatten.
- Låt riset ligga i kallt vatten i en timme.
- Låt wakame sjögräset svälla i varmt vatten.
- Häll av vattnet och marinera Wakamen med soja.
- Strimla rödkål, röd chili och spetspaprika.
- Klipp nori skivorna till småfyrkanter med sax.
- Halvera avokadorna, ta bort stenarna, gröp bort köttet och skiva.
- Häll sushiriset i en sil och skölj ännu en stund med kallt vatten.
- Mät upp 1.5 liter vatten i en kastrull.
- Tillsätt riset i kastrullen.
- Börja värma på mild värme.
- Koka riset, så att det lämnar lite tuggmotstånd.
- Häll vid behov bort överlopps vatten.
- Krydda riset med mirin och risvinäger.
- Servera med grönsaker, färska groddar, sjögräs, sesamfrön och med soja.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.