Kasvisreseptit

Vegebowl

Servera med grönsaker, färska groddar, sjögräs, sesamfrön och med soja.
(0)
(457)
Ingredienser
Tulosta
4dlSushiris
4mskSushirisvinäger
2mskMirin
1stNärpes Grönsakers spetspaprika
2stNärpes Grönsakers chili, röd
200gRödkål
2stAvokado
2stNori skivor
2dlWakame sjögräs
1dlSoja
Koriander
Sesamfrön
Portioner
Kategorier
Maträtt
Huvudrätter
Specialkost
Glutenfri
Äggfri
Laktosfri
Mjölkfri
Vegan
Säsong
Vardagsmat
Fest
Sommar
Skördetid
Svårighetsgrad
Enkelt
Tillredningstid
Över 60 min
Tillagningssätt
Kokat
Gör så här:
  1. Mät upp sushiriset i en sil.
  2. Skölj av riset med kallt vatten.
  3. Låt riset ligga i kallt vatten i en timme.
  4. Låt wakame sjögräset svälla i varmt vatten.
  5. Häll av vattnet och marinera Wakamen med soja.
  6. Strimla rödkål, röd chili och spetspaprika.
  7. Klipp nori skivorna till småfyrkanter med sax.
  8. Halvera avokadorna, ta bort stenarna, gröp bort köttet och skiva.
  9. Häll sushiriset i en sil och skölj ännu en stund med kallt vatten.
  10. Mät upp 1.5 liter vatten i en kastrull.
  11. Tillsätt riset i kastrullen.
  12. Börja värma på mild värme.
  13. Koka riset, så att det lämnar lite tuggmotstånd.
  14. Häll vid behov bort överlopps vatten.
  15. Krydda riset med mirin och risvinäger.
  16. Servera med grönsaker, färska groddar, sjögräs, sesamfrön och med soja.
Kasvisreseptit.fi
Din kock:Kasvisreseptit.fiFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.