Vegetarisk gulasch
En mustig, ungersk soppa med paprika och tomat.
2msk | Valfri olja |
1st | Gul lök |
4st | Potatisar |
1st | Närpes Grönsakers Duo paprika |
3st | Närpes Grönsakers tomater |
5dl | Vatten |
500g | Tomatkross |
280g | Förkokta vita-bönor |
2st | Grönsaksbuljongtärning |
2tsk | Salt |
1tsk | Kummin |
0,5tsk | Svartpeppar |
- Skala och hacka lök.
- Skölj potatis, paprika och tomat och skär i bitar.
- Lägg i en gryta eller stor kastrull med olja och fräs i några minter.
- Häll över krossade tomater och vatten och rör ner vita bönor, buljongtärningar och kryddor.
- Rör om och låt koka i ca 20 minuter.
- Låt svalna en aning innan servering, ät gärna med en klick gräddfil eller creme fraiche.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.