Vihanneskeitto
Keittoa kannattaa tehdä reilu satsi, koska tämä säilyy hyvin jääkaapissa tai pakkasessa. Käytä satokausituotteita.

Ainesosat
800g | Perunaa |
300g | Porkkanaa |
300g | Naurista |
300g | Palsternakkaa |
100g | Keltasipulia |
100g | Purjoa |
Persiljaa | |
Tilliä | |
Maustepippuria | |
Suolaa | |
Valkopippuria | |
Kasvislientä | |
Vettä |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Keitot Pääruoat |
Erikoisruokavalio | Gluteeniton Kananmunaton Laktoositon Maidoton Vegaaninen |
Kausi | Arkiruoka Kesä Satokausi |
Vaikeusaste | Vähän vaativampi |
Valmistusaika | Yli 60 min |
Valmistustapa | Keitetty Voidaan esivalmistella |
Tee näin:
- Kuori ja kuutioi peruna ja juurekset.
- Kuori ja hienonna sipuli ja suikaloi purjo.
- Laita juurekset, perunat, sipuli ja purjo kattilaan kasvisliemen ja maustepippurin kanssa.
- Kiehauta ja anna kiehua niin kauan että perunat pehmenevät.
- Lisää hienonnetut yrtit.
- Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Anna keiton seistä hetken vetäytymässä ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.