Focaccia
Aah, focaccia! Focaccia on melkein lapsellisen hyvää kun se tulee juuri uunista savuavan lämpimine tomaatteineen, kun päälle vielä kaataa hiukan oliiviöljyä ja tuntee rouskunnan sormisuolasta. Tarjoile lämpimänä sileällä ja kermaisella fetajuustotahnalla!
Focaccia | |
3dl | Vettä, haaleaa |
1dl | Oliiviöljyä |
0,5pakettia | Hiivaa, 25g |
2rkl | Hunajaa |
1rkl | Sormisuolaa |
7dl | Vehnäjauhoja |
2rkl | Oliiviöljyä |
0,5pikaria | #SNÄXI Helmitomaatteja |
Tuoretta rosmariinia | |
Sormisuolaa | |
Fetajuustotahna | |
200g | Fetajuustoa tai salaattijuustoa |
3rkl | Oliiviöljyä |
2rkl | Vettä |
- Focaccia
- Sekoita hiiva haaleaan veteen (37 astetta).
- Sekoita sen jälkeen joukkoon oliiviöljy, hunaja sekä sormisuola.
- Sekoita joukkoon jauhot, vähän kerrallaan, vaivaa taikinaa käsin muutaman minuutin ajan.
- Tämän jälkeen anna kohota leivontapyyhkeen alla, kunnes taikina on kaksinkertainen.
- Jauhoa leivin alusta ja työstä varovasti taikina n 25x35 cm kokoiseksi.
- Laita jälleen pyyhkeen alle ja anna kohota vielä 30 minuuttia.
- Aseta uuni 225 asteeseen.
- Kohoamisen jälkeen paina taikinaan reikiä sormilla.
- Paina reikiin puolitettuja helmitomaatteja, kosteuta oliiviöljyllä, lisää sormisuola ja leikkaa päälle tuoreita yrttejä.
- Paista 12-14 minuuttia kunnes focaccia saa hienon värin.
- Fetajuustotahna
- Pyöräytä kaikki ainekset pienessä tehosekoittimessa tai jos et halua välttämättä niin sileää niin murskaa kaikki haarukalla kulhoon.
- Salaattijuustolla mausta tulee miedompi ja jos haluat voimakkaamman maun niin käytä aitoa fetajuustoa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.