Tomaattiset briossit
Täytä kotisi ihanalla juuri valmistetun leivän tuoksulla! Ihanat briossit kestävät jonkin aikaa tehdä mutta ovat niin sen arvoisia! Kahvileiväksi makean sijaan, välipalaksi tai pääruuan lisukkeena. Näitä on vain kokeiltava, kuulostavat niin herkulliselta!
3dl | Maito |
25g | Tuore hiiva |
1rkl | Sokeri |
2tl | Suola |
2kpl | Kananmuna |
8dl | Vehnäjauho |
75g | Voi |
8viipaletta | Närpiön Vihanneksen Favorino tomaatti |
- Ota voi jääkaapista jotta lämpenee.
- Mittaa maito, hiiva, sokeri, suola ja yksi kananmuna kulhoon.
- Sekoita tasaiseksi.
- Lisää joukkoon vehnäjauho ja vaivaa vähintään 5 minuuttia.
- Lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi ja vaivaa tasaiseksi.
- Jaa taikina 8 osaan ja leivo sämpylöiksi kohoamaan.
- Painele pintaan yksi siivu tomaattia.
- Kohota 45 minuuttia liinan alla.
- Kuumenna sillä välin uuni 185 C asteeseen.
- Riko kananmuna kulhoon ja vatkaa sen rakenne rikki.
- Voitele briossit kananmunalla.
- Paista 15-18 minuuttia, kunnes sämpylät ovat ruskistuneet.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.