Yrttiletut ja rahkatsatsiki
Yrttiset letut maistuvat raikkaan, mutta proteiinipitoisen tsatsikin kera. Halutessasi voit käyttää lettuihin myös muita yrttejä tai pinaattia.
Yrttiletut | |
4dl | Maitoa |
3kpl | Kananmunaa |
3dl | Vehnäjauhoja |
0,5tl | Suolaa |
0,75dl | Vissyä |
75g | Voita sulatettuna |
Basilikaa | |
Persiljaa | |
Timjamia | |
Tsatsiki | |
1kpl | Kananmuna |
250g | Maitorahkaa |
1dl | Kermaviiliä |
1kpl | Valkosipulinkynsi |
0,5tl | Sinappia |
6kpl | Retiisiä |
Kevätsipulin vartta | |
Kurkkua | |
Suolaa | |
Pippuria |
- Yrttiletut
- Sulata voi ja anna jäähtyä hieman.
- Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki, lisää maito, jauhot ja suola.
- Silppua yrtit ja vatkaa joukkoon.
- Lisää sula voi ja lopuksi vissy.
- Anna taikinan turvota noin vartti ennen paistamista.
- Taikinasta tulee noin 6-7 isoa lettua.
- Tsatsiki
- Keitä kananmuna (n. 10 min.), kuori ja muussaa kulhossa haarukalla pieneksi.
- Lisää rahka ja kermaviili.
- Pilko retiisit suikaleiksi, silppua kevätsipuli, hienonna valkosipuli ja raasta kurkku.
- Purista ylimääräiset nesteet kurkusta ja sekoita kasvikset kastikkeeseen.
- Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla.
- Halutessasi voit myös lisätä yrttimausteita kastikkeeseen (esim. provencen yrtit)
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.