Gluteeniton raparperipiirakka
Kesäinen ja murustava raparperipiirakka jonka makeuttaa taatelit.
15kpl | Tuoreita taateleita |
4dl | Mantelijauhoja (tai muu vapaavalintainen jauho) |
1dl | Sulatettu kookosöljy |
0,5tl | Kardemumma |
0,5tl | Suolaa |
150g | Raparperia |
0.5-1rkl | Hunajaa |
Vaniljajäätelöä tarjoiluun |
- Lämmitä uuni 175 asteiseksi.
- Poista taateleista kivi ja sekoita tahmaiseksi massaksi tehosekottimessa tai sauvasekoittimella.
- Lisää mantelijauhot, sulatettu kookosöljy, kardemumma ja suola ja sekoita murustavaksi taikinaksi.
- Lisää jauhoja jos taikina on liian tahmea.
- Painele puolet taikinasta kookosöljyttyyn vuokaan.
- Kuori ja paloittele raparperit ja levitä taikinan päälle.
- Valuta juoksevaa hunajaa raparperinpalojen päälle ja murusta loput taikinasta päällimmäiseksi.
- Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
- Tarjoile vaniljajäätelön ja vaikkapa tuoreiden mansikoiden kera.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.