Gluteenittomat tomaatti-kesäkurpitsa sämpylät
Mehukkaita ja hyviä gluteenittomia sämpylöitä tomaatilla ja kesäkurpitsalla.

Ainesosat
3dl | Mantelijauhoja |
1dl | Kauraryynejä |
2rkl | Jauhettua psylliuminsiemenkuorta |
2tl | Leivinjauhetta |
1,5tl | Suolaa |
1dl | Auringonkukansiemeniä |
2dl | Raastettua kesäkurpitsaa |
6kpl | Närpiön Vihanneksen kirsikkatomaatteja |
3rkl | Auringonkuivattuja-tomaatteja paloina |
4kpl | Kananmunia |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Leipä Lisukkeet Naposteluruoka Suolaiset leivonnaiset Välipalat |
Erikoisruokavalio | Gluteeniton Laktoositon Maidoton |
Kausi | Arkiruoka BBQ Halloween Joulu Juhla Kesä Satokausi Vappu |
Vaikeusaste | Helppo |
Valmistusaika | Yli 60 min 30-60 min |
Valmistustapa | Sekoitettu Uunissa Voidaan esivalmistella |
Tee näin:
- Lämmitä uuni 200 asteiseksi (kiertoilmauuni 175 astetta).
- Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhoon.
- Lisää 2/3 auringonkukansiemenistä.
- Raasta kesäkurpitsa ja leikkaa kirsikkatomaatit paloiksi ja lisää jauhoseokseen.
- Lisää auringonkuivatut tomaatit ja kananmunat ja sekoita tahmeaksi taikinaksi.
- Anna levätä n 10 minuuttia.
- Aseta pellille leivinpaperi ja tee taikinasta 9 kpl pyöreää sämpylää.
- Lisää loput auringonkukansiemenet päälle.
- Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.