Hölskykurkut eli mummonkurkut
Hölskykurkut saavat makua aniksesta ja chilistä, jonka määrää voit säädellä omien mieltymystesi mukaan. Hölskykurkut sopivat kaikkien ruokien kylkeen.

Ainesosat
1kpl | Närpiön Vihannes kurkku |
1ruukku | Tilli |
1tl | aniksensiemeniä |
2rkl | Sokeria |
0,5tl | Suolaa |
3rkl | Väkiviinaetikkaa |
0,5kpl | Näpriön Vihannes punainen chili |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Säilöntä Salaatit Lisukkeet |
Erikoisruokavalio | Vegaaninen Kananmunaton Laktoositon Gluteeniton Maidoton |
Kausi | Satokausi Kesä Arkiruoka |
Kategoria | Resepti |
Vaikeusaste | Helppo ja nopea |
Valmistusaika | Alle 30 min |
Valmistustapa | Säilöntä Sekoitettu |
Tee näin:
- Viipaloi kurkku ja hienonna tilli.
- Aseta kerroksittain kulhoon kurkkuviipaleet, tilli, sokeri, suola ja aniksensiemenet. Peitä kulho lautasella ja ravista kurkkuja voimakkaasti muutama minuutti, jotta ne mehustuvat.
- Lisää etikka, hölskyttele vielä hetki ja anna maustua kylmässä ainakin pari tuntia.
- Hienonna chili ja lisää se kylmässä maustuneiden kurkkujen sekaan.
- Tarjoile lisukkeena tai leivän päällä.
- Vinkki: Jos haluat tulisempia kurkkuja, lisää chili kurkkujen sekaan jo samalla muiden mausteiden kanssa.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.