Key lime pie
Key lime pie, amerikkalaisklassikko, jonka juuret tulevat Floridan Key Westistä. Tämä versio tehdään niin että annetaan täytteen vetäytyä kauan ja sen jälkeen siivilöidään limekuori pois, jolloin saadaan niin elegantti ja sileä täyte kuin mahdollista.
Täyte | |
400g | Maitotiivistettä |
4kpl | Kananmunankeltuaista |
5kpl | Limeä, mehu sekä kuori |
1tl | Vaniljasokeria, aitoa |
1hyppysellinen | Suolaa |
Pohja | |
200g | Digestive-keksejä |
100g | Voita |
- Täyte
- Aseta kiertoilma uuni 160 asteeseen.
- Sekoita kaikki ainekset
- Anna vetäytyä vähintään 1 tunnin huoneenlämmössä.
- Siivilöi sekoitus saadaksesi pehmeä ja sileä täyte.
- Pohja
- Sekoita digestive-keksit.
- Kaada sulatettu voi päälle ja sekoita yhteen.
- Levitä taikina esim. 20 cm irtopohjavuokaan.
- Paista 160 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Poista vuoka, kaada täyte päälle ja paista vielä 15 minuuttia.
- Anna piirakan jäähtyä ja tarjoile tuoreen limen ja kuohukerman kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.