Köyhät ritarit päärynähillokkeella
Köyhät ritarit tehtiin historiassa usein vanhasta leivästä tai puolikuivuneesta pullapitkosta. Tämä versio on ylellisempi tehtynä tuoreesta hapantaikinasta ja omatekoisesta päärynähillokkeesta, joka kruunaa teoksen.
Leivät | |
4viipaletta | Vehnäleipää, mielellään hapantaikinasta |
2kpl | Kananmunaa |
1dl | Punaista maitoa tai kauramaitoa |
1,5tl | Kardemummaa |
1,5rkl | Hunajaa |
30g | Voita paistamiseen |
Päärynähilloke | |
2kpl | Päärynää |
1dl | Sokeria |
0,5dl | Vettä |
1kpl | Sitruuna, mehu ja kuori |
1kpl | Kanelitanko |
Mascarpone-juustoa tarjoiluun |
- Leivät
- Leikkaa 4 reiluaviipaletta leivästä.
- Sekoita munataikina kananmunasta, maidosta, kardemummasta ja juoksevasta hunajasta.
- Siirrä sivuun ja aloita päärynähilloke.
- Päärynähilloke
- Kuori päärynät ja leikkaa n 1 cm kuutioiksi, sekoita kaikki hillokeainesosat kattilaan ja anna kiehua n 10 minuuttia kunnes hilloke on paksuuntunut jonkin verran, ota liedeltä ja anna hieman jäähtyä.
- Vatkaa munataikina ja käännä siinä leivänviipaleet.
- Paista voissa keskilämpimällä paistinpannulla kunnes saat voimakkaan paistopinnan.
- Tarjoile köyhät ritaritkera lämpimän päärynähillokkeen ja reilulla nokareella mascarponejuustoa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.