Krämig linssoppa med ostiga pestobröd
Linssoppa | |
5st | Vitlöksklyftor |
1st | Lök |
2msk | Matolja |
1msk | Lökpulver |
2msk | Torkad timjan |
2msk | Svartpeppar |
0,5msk | Paprikapulver |
1st | Grönsaksbuljongtärning |
1dl | Vatten |
400g | Tomatkross |
4dl | Röda linser, förkokta |
1msk | Vitvinsettika |
1tsk | Brunt socker |
2dl | Grädde |
Till servering: | |
Färsk basilika | |
Crème Fraiche | |
Ostiga pestobröd: | |
4skivor | Fullkornsbröd |
4msk | Pesto |
200g | Riven ost |
- Värm oljan i kastrullen, tillsätt löken och fräs tills de blir mjuka.
- Tillsätt kryddorna i kastrullen och rör om någon minut.
- Fyll på med grönsaksbuljongen och vatten.
- Sätt till sist tomatkrosset, vitvinsättikan, sockret och grädden.
- Låt koka på mild värme i ca 15–20 minuter.
- Tillred bröden.
- Bre ut peston på varje brödskiva, 1 msk per skiva, och strö riven ost ovanpå.
- Grilla i ugn under grillmotstådet i ca 5 minuter.
- Tillsätt linserna i soppan i slutskedet, koka upp och servera med basilika och crème fraiche.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.