Nyhtökaura-tomaattipitaleivät
Ihanat pitaleivät joiden maun tekevät omatekoinen tomaattikastike ja tsatsiki! Nyhtökaura-tomaattipitaleivät eivät varmasti jätä makunystyröitä kylmiksi!

Ainesosat
4kpl | Pitaleipä |
1ruukku | Tuore korianteri |
Tomaattikastike: | |
2rkl | Oliiviöljy |
2kpl | Valkosipulin kynsi |
2kpl | Punasipuli |
400g | Tomaattimurska |
2tl | Suola |
2tl | Sokeri |
0,5tl | Mustapippuri |
1kpl | Kanelitanko |
400g | Vönerlastu, original |
Tsatsiki: | |
1kpl | Närpiön Vihanneksen kurkku |
1kpl | Valkosipulinkynsi |
1tl | Suola |
200g | Turkkilainen jugurtti |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Pääruoat Kastikkeet ja marinadit Lisukkeet Leipä Naposteluruoka |
Erikoisruokavalio | Laktoositon |
Kategoria | Resepti |
Tuoteosastot | Kurkut |
Vaikeusaste | Helppo |
Valmistusaika | 30-60 min |
Valmistustapa | Paistettu Sekoitettu Voidaan esivalmistella |
Tee näin:
- Valmista ensin tsatsiki:
- Raasta kurkku ja purista kuivaksi.
- Hienonna valkosipuli.
- Sekoita raastettu kurkku, valkosipuli, suola ja jugurtti keskenään.
- Peitä ja laita kylmään.
- Tee sen jälkeen tomaattikastike:
- Kuumenna kattila.
- Hienonna punasipuli ja valkosipuli.
- Lisää kattilaan oliiviöljy, punasipuli ja valkosipuli.
- Kuullota pari minuuttia.
- Lisää joukkoon tomaattimurska, Vöner, kanelitanko, suola, mustapippuri ja sokeri.
- Hauduttele miedolla lämmöllä ainakin puoli tuntia.
- Lisää tarvittaessa vettä.
- Lämmitä pitaleivät.
- Täytä lämmitetyt pitaleivät tomaattikastikkeen, tsatsikin ja tuoreen korianterin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.