Nyhtökaura-tomaattipitaleivät
Ihanat pitaleivät joiden maun tekevät omatekoinen tomaattikastike ja tsatsiki! Nyhtökaura-tomaattipitaleivät eivät varmasti jätä makunystyröitä kylmiksi!
4kpl | Pitaleipä |
1ruukku | Tuore korianteri |
Tomaattikastike: | |
2rkl | Oliiviöljy |
2kpl | Valkosipulin kynsi |
2kpl | Punasipuli |
400g | Tomaattimurska |
2tl | Suola |
2tl | Sokeri |
0,5tl | Mustapippuri |
1kpl | Kanelitanko |
400g | Vönerlastu, original |
Tsatsiki: | |
1kpl | Närpiön Vihanneksen kurkku |
1kpl | Valkosipulinkynsi |
1tl | Suola |
200g | Turkkilainen jugurtti |
- Valmista ensin tsatsiki:
- Raasta kurkku ja purista kuivaksi.
- Hienonna valkosipuli.
- Sekoita raastettu kurkku, valkosipuli, suola ja jugurtti keskenään.
- Peitä ja laita kylmään.
- Tee sen jälkeen tomaattikastike:
- Kuumenna kattila.
- Hienonna punasipuli ja valkosipuli.
- Lisää kattilaan oliiviöljy, punasipuli ja valkosipuli.
- Kuullota pari minuuttia.
- Lisää joukkoon tomaattimurska, Vöner, kanelitanko, suola, mustapippuri ja sokeri.
- Hauduttele miedolla lämmöllä ainakin puoli tuntia.
- Lisää tarvittaessa vettä.
- Lämmitä pitaleivät.
- Täytä lämmitetyt pitaleivät tomaattikastikkeen, tsatsikin ja tuoreen korianterin kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.