Mansikkapannacotta
Tavallinen liivate ei tunnetusti ole vegetaarinen, tässä reseptissä käytetään sen sijaan agar agaria joka on valmistettu merilevästä ja siten täysin vegaaninen! Vaihtamalla kuohu-/kahvikerman soija-/kookoskermaan saat reseptistä täysin vegaanisen!

Ainesosat
Mansikkapannacotta | |
3dl | Kuohukermaa tai kahvikermaa |
1tl | Vaniljasokeria |
25ml | Ruokosokeria |
0,5mm | Kanelia |
250g | Pakastettuja mansikoita |
2tl | Agar agar |
0,5kpl | Sitruunan mehu |
Saksanpähkinöitä fariinisokeriliemessä | |
50g | Fariinisokeria |
1rkl | Sitruunamehu |
50g | Saksanpähkinöitä |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Jälkiruoat |
Erikoisruokavalio | Gluteeniton Kananmunaton Laktoositon |
Kausi | Arkiruoka BBQ Juhla Kesä Satokausi Vappu |
Vaikeusaste | Helppo |
Valmistusaika | Yli 60 min |
Valmistustapa | Keitetty Miksaamalla Voidaan esivalmistella |
Tee näin:
- Pannacotta
- Keitä puolet kermasta yhdessä vaniljasokerin, ruokosokerin, kanelin, pakastettujen mansikoiden ja agar agarin kanssa.
- Anna kiehua muutaman minuutin.
- Vedä kattila levyltä ja kaada joukkoon loput kermasta sekä purista 1/2 sitruunasta mehu.
- Sekoita kermasekoitus oikein sileäksi sauva- tai kannumikserillä.
- Kaada annostelulaseihin ja laita kylmään 3-4 tuntia.
- Saksanpähkinät fariinisokeriliemessä
- Lämmitä fariinisokeri ja sitruunamehu kupissa mikrossa, kaada päälle saksanpähkinät ja anna jäähtyä.
- Jaa tasan 4 pannacottalaseihin.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.