Marjacrumble eli murupaistos
Crumblet eli murupaistokset ovat helppoja valmistaa ja variaatioiden mahdollisuus on rajaton! Niihin voi käyttää monipuolisesta niin marjoja kuin hedelmiäkin. Omasta mielestäni crumble on parhaimmillaan hiukan happamista marjoista tehtynä – karviaisista tai herukoista. Myös happamat omenat toimivat.
500g | herukoita, mustikoita tai vadelmia (pakaste tai tuore) |
1dl | Ruokosokeria |
3rkl | Perunajauhoja |
Muruseos | |
100g | Voita |
1,5dl | Vehnäjauhoja |
0,75dl | Ruokosokeria |
1,5dl | rouhittuja pekaanipähkinöitä |
1,5dl | isoja kaurahiutaleita |
1tl | Leivinjauhetta |
1tl | Vaniljajauhetta |
2-3rkl | Vettä |
- Voitele piirakkavuoka (halkaisija 22-24 cm).
- Sekoita kohmeisten marjojen joukkoon sokeri ja perunajauho.
- Levitä marjat vuokaan. Jos käytät tuoreita marjoja, ei perunajauhoja tarvitse käyttää.
- Nypi kuutioitu, kylmä voi vehnäjauhojen kanssa rouheaksi muruksi.
- Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut loput kuivat aineet.
- Ripsi vettä lusikallinen kerrallaan jauhojen päälle ja huljuttele kulhoa, niin että taikinaan muodostuu isoja paakkuja.
- Kumoa taikinamuru marjojen päälle keoksi. Murua saa olla keskellä paksumpi kerros ja reunoilla ohuemmin.
- Paista 180 asteessa 50-60 minuuttia, kunnes paistos on kauniin värinen ja marjat hieman kiehuvat paistoksen reunoilla.
- Tarjoa paistos vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.