Porkkanakakkumuffinit
Porkkanakakku on jälkiruokien ja kahvipöytien klassikko! Tässä olemme tehneet klassikkoreseptistä maukkaat muffinit, muffinssit, kuppikakut, cupcakes... herkulla on monta nimeä. Nämä ovat helpot tehdä ja maistuvat miltei kaikille. 🥕
Muffinit: | |
4kpl | Kananmuna |
2dl | Ruokosokeri |
1kpl | Appelsiinin mehu |
1dl | Piimä |
100g | Voi |
200g | Porkkanaraaste |
4dl | Vehnäjauho |
2tl | Leivinjauhe |
1tl | Kardemumma, jauhettu |
Kuorrute: | |
400g | Tuorejuusto |
1dl | Kuohukerma |
1dl | Tomusokeri |
- Laita uuni lämpenemään 185 C asteeseen.
- Sulata voi mikrossa tai kattilassa.
- Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe.
- Vaahdota kananmunat ja sokeri leivontakulhossa.
- Lisää muna-sokerivaahtoon piimä ja appelsiininmehu.
- Lisää porkkanaraaste taikinan joukkoon.
- Lisää joukkoon vuorotellen sulaa voita, kardemumma ja vehnäjauho-leivinjauheseosta.
- Levitä muffinssivuoat uunipellille.
- Täytä muffinssivuoat hieman yli puolenvälin.
- Paista uunissa 10-15 minuuttia.
- Voit kokeilla cocktailtikulla kypsyyden.
- Upota cocktailtikku muffinssiin, jos tikku tulee puhtaana pois, on muffinssit kypsiä.
- Jätä muffinssit jäähtymään huoneenlämpöön.
- Kuorrute:
- Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita.
- Laita massa pursotinpussiin.
- Pursota muffinien päälle tuorejuustoa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.