Papu-perunasalaatti
Tämä herkullinen ja täyteläinen papu-perunasalaatti tuo parhaat kesän maut lautaselle – yhdistä uudet perunat, tuoreet Närpiön Vihanneksen salkopavut ja itse tehty pestomainen kastike, niin saat aikaan ruokaisan salaatin, joka sopii täydellisesti niin lounaaksi kuin grilliruoan kaveriksi. Valmistusaika on vain 30 minuuttia, ja lopputuloksena on ravitseva, vehreä salaatti, jossa parmesaani, basilika ja oliiviöljy tuovat makuun italialaista vivahdetta. Täydellinen resepti, kun kaipaat kesäistä ruokainspiraatiota sesongin raaka-aineista!

Ainesosat
500g | uusia perunoita |
1ras | Närpiön Vihanneksen papuja |
0,5dl | oliiviöljyä |
50g | parmesaanijuustoraastetta |
1tl | suolaa |
0,5tl | mustapippuria rouhittuna |
tuoretta basilikaa |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Salaatit Lisukkeet |
Erikoisruokavalio | Kananmunaton Gluteeniton |
Kausi | Satokausi Kesä Arkiruoka BBQ |
Kategoria | Resepti |
Vaikeusaste | Helppo ja nopea Helppo |
Valmistusaika | 30-60 min |
Valmistustapa | Voidaan esivalmistella Sekoitettu |
Tee näin:
- Laita perunat kiehumaan veteen. Laita toiseen kattilaan vesi kiehumaan papuja varten.
- Leikkaa pavut kolmeen osaan. Ryöppää salkopapuja kiehuvassa vedessä 3-4 minuuttia.
- Nosta kiehuvasta vedestä pois ja jäähdytä kylmällä vedellä.
- Mittaa korkeaan astiaan oliiviöljy, parmesaanijuustoraaste, suola, mustapippuri, puolet ryöpätyistä pavuista ja kourallinen tuoretta basilikaa.
- Soseuta sauvasekoittimella.
- Lisää tarvittaessa vähän vettä kerrallaan, että pestokastike valmistuu.
- Halkaise tarvittaessa kypsät perunat puoliksi.
- Sekoita perunoiden kanssa loput salkopavuista ja pestokastike.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.