Proteiininäkkäri
Superhelppo siemennäkkäri, jossa on reilusti proteiinia, kuitua ja hyviä rasvoja. Voi helposti myös muunnella sen mukaan, mitä siemeniä, jauhoja tai hiutaleita kaapista sattuuu löytymään.
1dl | Kaurahiutaleita tai -leseitä |
1dl | Seesaminsiemeniä |
1dl | Auringonkukansiemeniä |
0,5dl | Pellavansiemeniä |
1,5dl | Herneproteiinirouhetta (VegeSun) |
1dl | Vehnä-, graham- tai maissijauhoja |
1dl | Rypsiöljyä |
1,5tl | Suolaa |
1,5dl | Kuumaa vettä |
- Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
- Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää öljy sekä kiehautettu vesi ja sekoita tasaiseksi.
- Painele taikina leivinpaperin päälle koko uuninpellin kokoiseksi ohueksi levyksi.
- Paista 150 asteessa noin 40 minuuttia, jonka jälkeen voit sammuttaa uunin.
- Tarkista, ettei näkkäri ole vielä alkanut ruskistumaan reunoilta.
- Jos on, nosta pois uunista jäähtymään. Jos ei, voit jättää näkkärin uuniin jälkilämpöön vielä kuivumaan.
- Säilytä joko paperipussissa tai rasiassa.
- Jos haluat tehdä näkkärin gluteenittomana, käytä maissijauhoja ja gluteenittomia kaurahiutaleita.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.