Asiatisk spetspaprikasallad
Trodde du att en fräsch sallad endast är en delikatess på sommaren? På hösten och vintern lönar det sig att prova den söta, inhemska spetspaprikan sam salladsbotten. Denna smakrika krispiga delikatess passar utmärkt till en knaprig salladsbotten.

Ingredienser
1påse | Inhemsk spetspaprika |
80g | Risnudlar |
100g | Champinjoner |
250g | Laxfilé |
2msk | Sojasås |
1st | Lime |
1tsk | Honung |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Huvudrätter Sallader |
Specialkost | Äggfri Laktosfri Mjölkfri |
Säsong | Vardagsmat Skördetid |
Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt |
Tillredningstid | Mindre än 15 min |
Tillagningssätt | Kokat Stekt |
Gör så här:
- Koka upp vattnet, tillsätt risnudlarna, stäng av plattan och låt nudlarna svälla tills de är mogna. Slå av vattnet och skölj av med kallt vatten.
- Skiva spetspaprikan på längden med en ostskärare eller mandolin till tunna skivor. Skär champinjonerna till tunna skivor.
- Krydda laxfilén på båda sidorna med salt och peppar. Värm pannan, lägg på laxen med skinnsidan neråt, tillred enligt tjocklek på filén ca 5 minuter, sväng och stek ännu någon minut.
- Blanda ihop såsens ingredienser med varandra. Blanda risnudlarna med spetsskivorna, tillsätt champinjonerna och laxen, smaksätt med såsen och servera direkt.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.