Glutenfritt bananbröd med choklad
Ett saftigt och sött bananbröd för chokladälskaren! Ät som mellanmål eller till eftermiddagskaffet.
1dl | Glutenfria havregryn |
1dl | Havremjöl |
3dl | Mandelmjöl |
2tsk | Bakpulver |
0tsk | Salt |
3st | Mogna bananer, ca 3 dl mos |
1msk | Honung |
2st | Ägg |
1dl | Havremjölk |
90g | Mörk choklad |
1st | Mogen banan till dekoration |
- Sätt ugnen på 175° varmluft.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Mosa bananerna och lägg till i mjölblandningen tillsammans med ägg och mjölk.
- Hacka chokladen och lägg till i smeten.
- Rör om väl, smeten ska vara kladdig.
- Täck en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten.
- Skär en banan i två delar (på längden) och tryck lätt ner den ovanpå brödet.
- Grädda i mitten av ugnen i 35 minuter.
- Låt brödet svalna innan du skär upp det.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.