Kasvisreseptit

Bananpannkaka

Några år sedan steg bananplättarna till en tillåten delikatess. Kombinationen banan och ägg var lätt men inte tillräcklig. Under tiden man väntade på att bananen skulle mogna utvecklades receptet genom konkreta försök till en slipad fyllig godsak vars deg fungerar såväl till pannkaka som plättar!
(0)
(1423)
Ingredienser
Tulosta
3stBananer
2dlGlutenfria havreflan
1dlMandelmjöl
6stÄgg
1,5mskKardemumma
1tskSalt
1mskKokosolja
2mskHonung
Portioner
Kategorier
Maträtt
Mellanmål
Specialkost
Glutenfri
Mjölkfri
Säsong
Vardagsmat
Svårighetsgrad
Enkelt
Tillredningstid
30-60 min
Tillagningssätt
Ugn
Gör så här:
  1. Lägg alla ingredienser, utom kokosoljan, i en bunke.
  2. Mosa jämt.
  3. Låt degen jäsa minst en halv timme.
  4. Värm ugnen till 200 grader och låt kokosoljan smälta i ugnsformen (34x24) på samma gång.
  5. Häll degen i formen då ugnen är varm och grädda i 20-25 minuter.
  6. Servera med bär och jordnötssmör.
TL
Din kock:Taina LahtiFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.