Batatsallad
En julig sallad med rostad batat, grönkål, lingon, päron och en krämig tahinisås.
500g | Batat |
1msk | Olivolja |
0tsk | Örtsalt |
1tsk | Timjan |
1tsk | Rosmarin |
1krm | Svartpeppar |
100g | Grönkål |
2st | Mogna päron |
250g | Närpes Grönsakers Körsbärstomater |
1dl | Tinade lingon |
1dl | Pekannötter |
2msk | Tahini (sesampasta) |
1dl | Krämig kokosmjölk |
- Värm ugnen till 175° varmluft.
- Skölj bataten noggrant och skär i bitar.
- Placera på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja och krypa med örtsalt, timjan, rosmarin och lite svartpeppar.
- Rosta i ugnen i 25 minuter.
- Skölj och riv grönkålen i små bitar.
- Skölj även päron och körsbärstomater och skär i bitar.
- Vispa ihop tahini och kokosmjölk med en gaffel i en mindre skål och ställ åt sidan.
- Rör ihop grönkål, körsbärstomater, rostad batat, lingon och pekannötter i en stor salladsskål.
- Dekorera med päron.
- Servera tillsammans med tahinisåsen.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.