Kasvisreseptit

Batatsallad

En julig sallad med rostad batat, grönkål, lingon, päron och en krämig tahinisås.
(0)
(689)
Tulosta
500gBatat
1mskOlivolja
0tskÖrtsalt
1tskTimjan
1tskRosmarin
1krmSvartpeppar
100gGrönkål
2stMogna päron
250gNärpes Grönsakers Körsbärstomater
1dlTinade lingon
1dlPekannötter
2mskTahini (sesampasta)
1dlKrämig kokosmjölk
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Skölj bataten noggrant och skär i bitar.
  3. Placera på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja och krypa med örtsalt, timjan, rosmarin och lite svartpeppar.
  4. Rosta i ugnen i 25 minuter.
  5. Skölj och riv grönkålen i små bitar.
  6. Skölj även päron och körsbärstomater och skär i bitar.
  7. Vispa ihop tahini och kokosmjölk med en gaffel i en mindre skål och ställ åt sidan.
  8. Rör ihop grönkål, körsbärstomater, rostad batat, lingon och pekannötter i en stor salladsskål.
  9. Dekorera med päron.
  10. Servera tillsammans med tahinisåsen.
NA
:Nathalie Aurén
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.