Batatsoppa med tomat
En fyllig och mättande batatsoppa med tomat som både passar som förrätt och varmrätt.
1kg | Batat |
2dl | Okokta röda linser |
3st | Närpes Grönsakers tomater |
400ml | Kokosmjölk |
3dl | Vatten |
1msk | Curry |
1msk | Salt |
0,5tsk | Peppar |
- Skala och tärna batat.
- Lägg i en stor kastrull och koka i 1 l vatten i ca 10 minuter.
- Skölj röda linser och lägg i en mindre kastrull med 500 ml vatten.
- Koka i ca 10 minuter.
- Häll bort vattnet från både batat och linser och lägg linserna i samma kastrull som batatbitarna.
- Skär tomaterna i bitar och lägg i kastrullen.
- Häll över kokosmjölk och stavmixa till en slät puré.
- Krydda med salt, curry och svartpeppar.
- Rör om väl och koka upp.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med en klick grädde och färska örter.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.