Belugalinssallad
Belugalinserna är inte bara näringsrika utan riktigt goda då kom kokas i rikligt saltat vatten eller till och med i en buljong! Gör gärna Belugalinssallad på fina inhemska körsbärstomater, gurkor och babyspenat!
1dl | Beluga linser |
0,5st | Närpes Grönsakers gurka |
1ask | Närpes Grönsakers körsbärstomat |
50g | Färsk baby spenat |
70g | Cashewnötter |
1msk | Rypsolja |
Olivolja | |
Flingsalt |
- Skölj linserna med omsorg, koka i rikligt saltat vatten ca 20 minuter.
- Skölj av med kallt vatten.
- Skär under tiden gurkan i passliga bitar, halvera körsbärstomaterna.
- Rosta cashewnötterna i en stekpanna tillsammans med rypsoljan.
- Låt svalna.
- Varva tvättad babyspenat, linserna, grönsakerna och cashewnötterna på ett stort fat, ringla över en god olivolja och strö på lite flingsalt.
- Servera som sidosallad till en matigare rätt, eller ät som sådan tillsammans med ett gott bröd.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.