Blomkålssoppa
Denna blomkålssoppa är en sammetslen och mild variant, passar bra som värmande lättlunch eller varför inte som början på en finare middag. Citronen pressas i soppan just innan den mixas, detta för att soppan inte skall skära sig och för att lämna kvar en frisk, syrlig smak.
300g | Blomkål |
2st | Potatisar, stora |
2st | Gullökar |
0,5st | Solo vitlök |
1,5st | Grönsaksbuljongtärning |
1tsk | Dijonsenap |
7dl | Vatten |
2dl | Matgrädde, 15% |
Saften av 1 citron | |
Salt | |
Vitpeppar, malen | |
Pinjenötter, gräslök och olivolja till servering. |
- Skala potatis, lök och vitlök.
- Skär av blasten från blomkålen.
- Skär alla grönsaker i mindre bitar,
- Koka grönsakerna i vatten tillsammans med buljongtärning och dijonsenap, under lock i 15 minuter.
- Mixa i kannmixer.
- Häll i matgrädden samt saften av en citron, tillsätt en nypa salt och lite vitpeppar.
- Mixa igen till riktigt slät konsistens.
- Servera med t.ex pinjenötter, finskuren gräslök och en god olja.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.