Blomkålstacon
Något litet salt men skulle inte alltid vilja bjuda på det samma? Detta är ett ypperligt exempel på hur man får något väldigt vanligt och traditionellt till något helt annorlunda och intressant! Hälsosamt och så fullt med smak! Börjar vattnas i munnen av bara tanken, iväg för att kocka!
Tillbehör: | |
8st | Tacoskal |
1st | Avokado |
1dl | Creme fraiche |
1st | Rödlök |
100g | Närpes Grönsakers snäxitomat |
200g | Närpes Grönsakers gurka |
1dl | Färsk koriander |
1dl | Tomatsalsa |
1dl | Ostsås |
Rostad blomkål och bönor: | |
1st | Stor blomkål |
200g | Närpes Grönsakers störbrytböna |
2msk | Olivolja |
1pss | Tacokrydda |
- Värm ugnen till 200 grader.
- Placera den till små blomknyten skärda blomkålen och störbrytsbönorna (ändorna bortskärda) på en ugnsplåt.
- Blanda olivolja och tacokrydda, lägg på grönsakerna och blanda väl.
- Rosta grönsakerna i ugn i ca 20-30 minuter till att de är gyllenbruna och knapriga.
- Blanda om grönsakerna ungefär då halva tiden gått så att de rostas jämt.
- Lägg ihop genom att placera tacoskalen stående och fyll dem med de rostade grönsakerna.
- Tillsätt tärnad avokado, creme fraiche, hackad rödlök, skivade snäxitomater, tärnad gurka, tomatsalsa, ostsås och koriander.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.