Broccolisoppa med spenat & gurka
En krämig och mättande grönsakssoppa är den perfekta lunchen.

Ingredienser
1liter | Vatten |
2st | Grönsaksbuljongtärning |
3tsk | Salt |
2tsk | Timjan |
1krm | Svartpeppar |
500g | Broccoli |
200g | Palsternacka |
1st | Gul lök |
2,5dl | Kokosmjölk |
1st | Närpes Grönsakers Gurka |
3dl | Färsk babyspenat |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Förrätter Soppor Huvudrätter Mellanmål |
Specialkost | Glutenfri Äggfri Laktosfri Mjölkfri Vegan |
Säsong | Vardagsmat Fest |
Svårighetsgrad | Enkelt |
Tillredningstid | Över 60 min 30-60 min |
Tillagningssätt | Kokat Mixat Kan göras på förhand |
Gör så här:
- Koka upp vatten i en stor kastrull
- Lägg i grönsaksbuljong, timjan, salt och peppar.
- Skölj och skär broccoli och palsternacka i bitar.
- Skala och grovhacka löken.
- Lägg grönsakerna och löken i kastrullen och låt koka cirka 10 minuter.
- Skölj under tiden gurka och babyspenat.
- Skär gurkan i mindre bitar.
- Dra kastrullen av plattan och stavmixa till en slät soppa.
- Du kan också använda en blender.
- Häll inte bort vattnet.
- Lägg i kokosmjölk, gurka och spenat och mixa ytterligare.
- Servera med lite kokosmjölk och en nypa chiliflakes.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.